Raadslid + kandidaat #4

Ahmet Karateke

 Hierbij een introductie van onze kandidaat #4: Ahmet Karateke

  

Wie ben je?

“Mijn naam is Ahmet Karateke (1979). Ik ben een geboren en getogen Velsenaar met Turkse wortels, getrouwd en vader van twee dochters. Ik sta als nummer 4 op de PvdA lijst voor de komende raadsverkiezingen in Velsen. Sinds 2014 ben ik lid van de gemeenteraad en lid van de rekenkamer.

Na mijn studie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam in de richtingen Informatiekunde en Bedrijfskundige Informatica. Heb ik sinds 2002 diverse functies vervuld in het bedrijfsleven. In 2010 ben ik gaan werken voor de gemeente Amsterdam, omdat ik dichter bij de samenleving wilde staan. In Amsterdam ben ik als leveranciersmanager verantwoordelijk voor de resultaten van de ICT-contracten binnen het Ruimtelijk en Economische domein.

Al sinds mijn studententijd voel ik mij maatschappelijk betrokken. Ik was als vrijwilliger actief in buurthuizen en bij het Educatief Cultureel Centrum, met als missie het inzetten van jong talent naar een duurzaam levenspad. Als bestuurslid heb ik mijn bijdrage heb geleverd aan stichting ‘samen leven en werken’ in Velsen. Vanuit mijn maatschappelijke betrokkenheid heb ik samen met anderen het Turks Nederlands Professioneel Netwerk opgericht, waar we kennis en ervaring delen.

Mijn werk is mijn passie en verder houd ik van fietsen en geniet ik van het leven met mijn familie en vrienden.

 

Waarom ben je kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen? 

“Als 38-jarige Velsenaar, die geboren en getogen is in IJmuiden en dagelijks te maken heeft met de zorgen en problemen van onze inwoners, ben ik sociaal, verbindend en kritisch, iemand die de mouwen opstrijkt en zich zal inzetten om problemen werkenderwijs op te lossen.

Dit kunnen we bereiken door als meetlat de sociaaldemocratische waarden te hanteren, waarin bestaanszekerheid en zeggenschap voor mij betekenen dat we de schouders eronder moeten blijven zetten om met elkaar een stap vooruit te komen. En dat wil ik doen bij een grote partij, een partij die naar mijn inzicht het dichtst bij de Velsenaren staat, de PvdA.”

 

Wat zijn je ambities voor de komende periode? 

“Mijn ambities zijn:

  • Jongeren moeten een goede opleiding en zinvolle werkervaring kunnen krijgen, aansluitend bij de arbeidsmarkt.
  • Onze kinderen moeten mee kunnen doen, met sport, de schoolreis, cultuur en verjaardagen.
  • Ouderen moeten mee kunnen blijven doen met de samenleving.
  • We moeten aan een duurzame samenleving bouwen die veilig en leefbaar blijft.
  • De woonkernen en buurten moeten buurtrecht krijgen. Met het netwerk Right to Challenge kunnen bewoners taken van gemeenten overnemen als zij denken het slimmer, beter, goedkoper of anders te kunnen doen. Ik wil daarbij aansluiten.
  • We moeten kansen scheppen voor iedereen, waarin respectvolle omgangsvormen, goed onderwijs, culturele ontwikkeling maar ook sport centraal blijven staan.”

 

Wat wil je graag nog met inwoners van Velsen delen?

“Velsen is een prachtige gemeente met zijn verschillende kernen waarin mensen – net als ik – trots zijn er te wonen, werken en te recreëren. Wel moeten we met elkaar de schouders eronder blijven zetten, want alleen door de handen ineen te slaan zorgen we ervoor dat onze jongeren een goede opleiding en zinvolle werkervaring krijgen. Dat ouderen mee kunnen blijven doen met de samenleving. Dat een ieder zich thuis en veilig voelt en waar we respect tonen voor elkaar. En met uw stem, wil ik hiervoor inzetten.

Met een luisterend oor, betrokken en bereikbaar voor alle bewoners van Velsen: voor de Velsenaren, tussen de Velsenaren.”

Hartelijke groeten,

drs. A. (Ahmet) Karateke

Raadslid gemeente Velsen

E.: ahmet.karateke@pvdavelsen.nl

Twitter.: @AhmetKaratekiD