PvdA Velsen start een solidariteitsactie: een warme winter voor iedereen

Door Onika Pinkus op 9 november 2022

Door de stijgende kosten krijgen steeds meer veel Velsenaren geldproblemen. Daarom start PvdA Velsen een solidariteitsactie. In november en december krijgen alle huishoudens in Nederland een energiecompensatie van twee maal € 190 euro. Niet iedereen heeft dit geld nodig. Mensen die dit bedrag kunnen missen, roepen wij op om een donatie te doen aan de Voedselbank Velsen.

Nu de kosten zo snel stijgen, dreigen niet alleen gezinnen met de laagste inkomens door hun hoeven te zakken, maar ook de groep die net wat meer verdient. De afgelopen weken zijn het aantal klanten bij de Voedselbank Velsen verdubbeld, van 39 klanten naar meer dan 70 klanten.
De gemeente gaat de Voedselbank Velsen ook tijdelijk extra geld geven. Daarnaast zal de gemeente in 2023 meer gezinnen steunen door inkomensondersteunende maatregelen. Onlangs presenteerde de gemeente ook een noodplan voor komende winter. Met het noodplan wil het college ervoor zorgen dat niemand in de kou komt te staan. Met maatregelen gericht op warmte, voedsel en voorkomen dat mensen afgesloten worden van nutsvoorzieningen hoopt de gemeente zoveel mogelijk mensen te helpen.

De Voedselbank zorgt ervoor dat jouw donatie terechtkomt bij mensen die het deze winter hard nodig hebben. Jouw gift draagt dus direct bij aan het verzachten van de armoede van de inwoners van Velsen. Doneren kan door (een deel van) je energiecompensatie over te maken op: Voedselbank Velsen: NL 08 RABO 01 55 76 40 63 t.n.v. Voedselbank Velsen

Ook het initiatief Voedsel op de Plank helpt mensen in velsen die in armoede leven. ‘Voedsel op de Plank’ is bedoeld voor mensen die net niet in aanmerking komen voor deelname aan de Voedselbank omdat hun inkomen iets te hoog is. Aan hen kunt u waardebonnen van supermarkten doneren. Zij maken daar dan voedselpakketten van voor minima in Velsen.

Onika Pinkus

Onika Pinkus

Wie ben je? Van jongs af aan ben ik betrokken geweest bij wat er zich in onze maatschappij afspeelt. De geschiedenis van mijn joodse familie en de verhalen van mijn grootouders die de holocaust overleefden, maar ook de ervaringen van mijn moeder die opgegroeid is in de apartheid van Zuid-Afrika zorgen bij mij voor een

Meer over Onika Pinkus