Kustplaats IJmuiden aan Zee – Kustdorp

Door Ahmet Karateke op 30 november 2018

Kustplaats IJmuiden aan Zee – ‘kustdorp’

Op 15 november jl. zijn wij als raad geinformeerd over de stand van zaken van het bouwplan op het strand. Grenzend aan het natuurschoon van een wijds zandstrand, natuurgebied de Kennemerduinen en de Noordzee, ligt Kustplaats IJmuiden aan Zee. Marina Seaport IJmuiden is de zeejachthaven van IJmuiden en ligt in het recreatiegebied. Ook is het een geliefde uitvalsbasis voor watersporters die van de zee houden.

Het traject wordt door Kondor Wessels Vastgoed samen met de eigenaren en de gemeente getrokken om om de (her)ontwikkeling van het gebied mogelijk te maken tot ‘nieuwe kustdorp IJmuiden aan Zee’.

Doel van de gebiedsontwikkeling is om stap voor stap een duurzame en blijvend gewilde kustplaats IJmuiden aan Zee te realiseren. Een kustplaats met bijzondere en gevarieerde woningen, kwalitatief hoogwaardige horeca, shops, culturele en recreatieve voorzieningen. Direct aan de natuur van de duinen en de zee, maar ook dichtbij Amsterdam.

Een heel mooi en uitdagend project waar heel veel stakeholders bij betrokken zijn, ook wel een pilot voor wellicht andere kustgemeenten met aandacht voor klimaatadaptief bouwen en duurzaam bouwen. Hierbij kan gedacht worden aan zonnepanelen, maar ook aan aan windenergie op het dak of het opwekken van thermische energie uit oppervlaktewater.  Wat de PvdA Velsen betreft kansen en nog eens kansen die zeker meegenomen moeten worden in het traject (her) ontwikkeling.

Verder vinden wij het een mooie ontwikkeling dat over een paar maanden Tiny Houses (ons eigen inzet, zie verkiezingsprogramma) worden neergezet waar mensen overnachtingen kunnen boeken om zo alvast kennis te maken met de unieke sfeer van het toekomstige kustdorp.

IJmuiden aan Zee wordt een kustplaats waar men ultiem kan genieten van de natuur, de zee en het rauwe karakter van IJmuiden.

Heeft u vragen, mail ons.
Met vriendelijke groet,
Ahmet Karateke

Ahmet Karateke

Ahmet Karateke

Wie ben je? “Ik ben Ahmet Karateke, bijna 42 jaar en woon mijn hele leven al in Velsen. Mijn middelbare schoolcarrière heb ik doorlopen op de Icthus College in IJmuiden en later vanwege de verhuizing in Driehuis.  Ben getrouwd en vader van twee dochters waarbij werk mijn passie is en verder houd ik van fietsen

Meer over Ahmet Karateke