Is het vergroenen van schoolpleinen in Velsen nodig?

Door Ahmet Karateke op 14 december 2020
Tijdens de landelijke klimaatweken kwamen de leerlingen uit groep 7/8 van de Jan Campertschool met een geweldig plan om hun schoolplein te vergroenen. Het bleef echter niet bij een plan. De kinderen wilden de plannen ook werkelijkheid zien worden. Maar hiervoor was hulp van de gemeente nodig.

GroenLinks Velsen
en PvdA Velsen maakten er samen met de kinderen een motie van, om aandacht van de wethouder te vragen voor dit onderwerp.
De kinderen waren online aanwezig bij de raadsvergadering waar de motie werd besproken. Het plan van de leerlingen zag er goed uit. Zij gaven in hun stukken mee dat het vergroenen van schoolpleinen veel voordelen heeft. Zo neemt groen bijvoorbeeld water op, waardoor er minder wateroverlast is bij heftige regenbuien. Ook zorgt meer groen ervoor dat de omgeving koeler is bij extreme hitte.

 

Voor de PvdA is het belangrijkste hoe de kinderen dit zien. Zij spelen elke dag op het plein. Het bewustzijn van klimaat en natuur dat de kinderen lieten zien, willen wij natuurlijk alleen maar stimuleren. Daarnaast is het samen werken aan zo’n motie een mooie ervaring binnen het onderwijs.
Wij zijn trots te mogen zeggen dat de wethouder heeft toegezegd te kijken naar welke mogelijkheden er zijn om de plannen te realiseren. Als mede-ondertekenaar omarmen we de motie en vinden wij het heel fijn dat deze door de gehele gemeenteraad gesteund wordt.

 

Ahmet Karateke, raadslid PvdA Velsen
____
De motie voor het vergroene van schoolpleinen in Velsen is unaniem aangenomen!
Ahmet Karateke

Ahmet Karateke

Wie ben je? “Ik ben Ahmet Karateke, bijna 42 jaar en woon mijn hele leven al in Velsen. Mijn middelbare schoolcarrière heb ik doorlopen op de Icthus College in IJmuiden en later vanwege de verhuizing in Driehuis.  Ben getrouwd en vader van twee dochters waarbij werk mijn passie is en verder houd ik van fietsen

Meer over Ahmet Karateke