Door Ahmet Karateke op 5 april 2016

Het gaat niet goed op de Kennermerlijn!

NS-Sprinter-1-207x191Sinds de invoering van de versoberde dienstregeling in december 2015 regent het klachten van reizigers over het vervoersaanbod op de lijn. De Kennemerlijn staat bovenaan in de klachten top 10 van het meldpunt volle treinen, zo meldt reizigersorganisatie Rover.

Ook op sociale media en in diverse kranten komt de Kennemerlijn slecht uit de bus. Reizigers klagen over de overvolle treinen, waardoor ze vaker moeten staan. Ook missen reizigers hun aansluitingen, wat een nog langere reistijd betekent. Als reiziger tussen Velsen en Amsterdam heb ik dit zelf ook ervaren.

We merken dat hierdoor steeds meer reizigers afhaken. We zijn bang dat daarmee de kwaliteit van het openbaar vervoer in onze regio steeds verder onder druk komt te staan. Dit is wrang, zeker nu de renovatie van de Velsertunnel bijna van start gaat.
De tunnel is vanaf 15 april 2016 gedurende 9 maanden afgesloten, verwachting is dat dan meer mensen de trein willen nemen.

Om de NS in beweging te krijgen zijn de wethouders van diverse gemeenten op verzoek van raad maar ook bewoners in actie gekomen. De wethouders van de betrokken gemeenten hebben de krachten gebundeld om een brandbrief uit te sturen.

Want de NS en de regio hebben een gezamenlijk belang in een goed aanbod van openbaar vervoer op de Kennemerlijn. Wij als PvdA zullen dit blijven volgen en hopen dat er snel een passende oplossing komt.

Voor meer informatie zie: NS Kennemerlijn – Presentatie NS publieksversie

Ahmet Karateke

Ahmet Karateke

Wie ben je? “Mijn naam is Ahmet Karateke. Ik ben 38 jaar oud, getrouwd en woon samen met mijn vrouw en twee dochters. Al ruim 16 jaar werk ik met veel plezier in de ICT. Al sinds mijn studententijd voel ik mij maatschappelijk betrokken. Ik was als vrijwilliger actief in buurthuizen en bij het Educatief

Meer over Ahmet Karateke