De begrotingssessie – een belangrijk moment waar we bij stilstaan!

Door Ahmet Karateke op 15 oktober 2021
De begroting 2022 – een belangrijk moment in het jaar waar we bij stilstaan!

Waar komen we vandaan…  waar gaan we naartoe de komende jaren…

We zien dat de algemene reserves de afgelopen jaren flink is ingezet om ook tijdens corona onze ambities en doelstellingen te kunnen realiseren. We zien ook dat er weinig ruimte is voor nieuw beleid, tenzij er iets wordt ingeruild. Dat we ondanks de beperkte ruimte volop inzetten op sturing op kosten binnen de jeugdzorg en inzetten op de speerpunten zoals het starten van pilots voor het voorkomen van armoede, het geven van een impuls aan de woningbouw en het versnellen van woningbouw. Deze en overige speerpunten daar staan wij als PvdA volledig achter!

Het financieel weerbeeld blijft voorlopig bewolkt en onzeker al geeft de compensatie vanuit het rijk nu een licht positieve begroting. De PvdA maakt zich wel zorgen over het stijgen van de Energiekosten. Veel huishoudens in Velsen krijgen een te hoge energierekening ten opzichte van hun inkomen. Zij hebben moeite met het betalen van de energierekening en dit gaat een groot probleem worden. Vooral voor inwoners die het al zwaar hebben, waaronder de werkende armen. Hier moet aandacht voor zijn.

Ook punten van zorg zijn de verkeersveiligheid aan de kanaaldijk en de tekorten gezondheidszorg. Wij verwachten dat er na de septembercirculaire wat ruimte zal ontstaan. Dan zouden wij graag zien dat de verkeersveiligheid aan de kanaaldijk eerder dan in 2024 wordt opgepakt en dat er aandacht komt voor gezondheid. Het beheersbaar maken én houden van de kosten blijft ook een uitdaging!

De PvdA vind ook dat de solvabiliteit en de weerbaarheid van de gemeente de komende jaren omhoog moet, zodat we ook bij slecht weer in de toekomst voldoende reserves hebben.
Ahmet Karateke

Ahmet Karateke

Wie ben je? “Ik ben Ahmet Karateke, bijna 42 jaar en woon mijn hele leven al in Velsen. Mijn middelbare schoolcarrière heb ik doorlopen op de Icthus College in IJmuiden en later vanwege de verhuizing in Driehuis.  Ben getrouwd en vader van twee dochters waarbij werk mijn passie is en verder houd ik van fietsen

Meer over Ahmet Karateke