Bijeenkomst participatietraject nieuwbouw Waal- en Dolfijnstraat

6 september 2021

Afgelopen donderdag waren Ahmet Karateke en Marijke Gemser namens PvdA Velsen bij de eerste bijeenkomst in kader van het participatietraject nieuwbouw Waal- en Dolfijnstraat. Woningbedrijf Velsen ging in gesprek met bewoners, oud-bewoners en omwonenden over hun wensen en dromen voor deze bijzondere locatie.

Waar de één droomt van een groene toegangspoort tot IJmuiden met hoogbouw en veel ruimte, ziet de ander liever laagbouw dat het zonlicht niet blokkeert.
Ook creatieve ideeën als atelierruimte of zelfs mogelijkheden voor meerdere creatieve ondernemers bij elkaar onderin de flat, kwamen voorbij. Ook zouden sommigen graag een ontmoetingsruimte zien in de nieuwe gebouwen.

Het dromen is pas net begonnen, dus geduld is een schone zaak. Hier is niet iedereen blij mee, zeker niet aangezien de bewoners van de Maas- en Ostadestraat pas aan de beurt zijn na de start van dit project. Maar de eerste stap is gezet.

Tot eind december volgen er nog 6 themabijeenkomsten, een scenariosessie en een slotbijeenkomst waarin het plan wordt gepresenteerd.