Peuterspeelzalen Velsen geven kinderen een gelijke start

4 februari 2022

Afgelopen week was het de nationale voorleesweek. De PvdA Velsen bezocht verschillende peuterspeelzalen, om voor te lezen. Veel Velsense peuterspeelzalen zijn VVE-zalen. Hier wordt gewerkt aan taalontwikkeling, zodat kinderen aan het begin van de basisschool geen taalachterstand hebben. Voorlezen is daarbij heel belangrijk. En de kinderen vinden het nog leuk ook.

Kinderen met een VVE-indicatie, komen een extra dagdeel naar de peuterspeelzaal. Er is dus extra aandacht voor taalonderwijs voor deze kinderen. Wel mag volgens de leidsters de balans soms wat beter zijn tussen wel en geen VVE-kinderen. ‘Spreiding zou beter zijn, dan ontwikkelen de kinderen zich sneller.’

In het verkiezingsprogramma vraagt de PvdA Velsen aandacht voor de VVE-doelgroep. ‘Sommige leerlingen beginnen met een achterstand aan hun schoolcarrière. Eenmaal begonnen op achterstand is dit lastig in te halen. Daarom zetten we in op goede voor- en vroegschoolse educatie (VVE) voor alle kinderen vanaf 2 jaar. Zo krijgen alle leerlingen dezelfde kansen om hun talenten te ontwikkelen.’ PvdA Velsen gaat voor gelijke kansen voor iedereen.

 

Voorlezen Ahmet Karateke