Door Marijke Gemser op 29 maart 2021

Velsen werkt toe naar een oplossingsrichtingen voor het recycletarief

Velsen werkt toe naar een nieuw systeem van afval scheiden. In de sessie op donderdag 25 maart spraken de wethouder en gemeenteraad over hoe dit er in de praktijk uit moet gaan zien. Een onderwerp waar veel om te doen is. Want hoeveel bakken krijgen huishoudens dan in de tuin? En hoe moet dat bij de hoogbouw? Zijn er wel genoeg mogelijkheden daar in de nabije omgeving? En heeft een flatbewoner ruimte voor meerdere bakken in huis?

Per 1 januari 2022 zou het nieuwe systeem moeten ingaan. Net als veel andere partijen vinden wij dat wat snel. Kunnen alle nieuwe afvalbakken die geplaatst moeten worden voor dit plan er wel op tijd zijn? En kunnen de inwoners worden geraadpleegd over een belangrijk onderwerp als dit?

De Wethouder heeft ons beloofd in de volgende sessie met een planning te komen.
Tijdens de sessie vroegen wij vooral aandacht voor die mensen die nu in aanmerking komen voor vrijschelding van de afvalstoffenheffing. Wanneer het niet scheiden van afval tot kosten leidt, moeten zij wellicht alsnog gaan betalen. Kan je dat wel van deze groep vragen. Aan het einde van de sessie beloofde de wethouder ons dat mensen uit deze doelgroep die in de problemen komen door het nieuwe systeem, contact op mogen nemen met de gemeente.

 

Wij zijn benieuwd. Wat vindt u eigenlijk van het invoeren van nieuwe tarieven? Moet afval scheiden lonen? En voorziet u problemen of ziet u vooral voordelen?

Marijke Gemser

Marijke Gemser

Ik ben geboren en getogen Velsenaar en zet mij dan ook graag in voor de gemeente. Als sociaal dier vind ik veel van mijn persoonlijke waarden terug bij de PvdA. Door mijn journalistieke achtergrond ben ik niet alleen nieuwsgierig, maar ook vasthoudend. Ik haal graag de onderste steen naar boven. Niet zomaar iets roepen, maar

Meer over Marijke Gemser