Strand, duinen en Spaarnwoude maken Velsen de plek om te recreëren

8 maart 2022

‘Het strand is dichtbij en je wandelt zo de Kennemerduinen in, daarom heb ik ervoor gekozen om in IJmuiden te gaan wonen.’ En dit is nog maar één van de vele reacties van inwoners op de vraag waarom het zo fijn wonen is in Velsen. Dagelijks genieten inwoners en bezoekers van alle recreatiemogelijkheden om ons heen.

PvdA Velsen vindt het belangrijk dat we als dichtbebouwde gemeente genoeg groen hebben waar mensen kunnen ontspannen en genieten. Toerisme is waardevol voor Velsen. Onze mooie gemeente heeft met de duinen, het strand, landgoederen en een groot recreatiegebied veel te bieden.

Wel vindt PvdA Velsen dat we de balans tussen recreëren, natuur en wonen goed voor ogen moeten houden. Zodra onze inwoners in hun woongenot worden beperkt en het leefcomfort sterk vermindert, moeten we in actie komen om overlast te beperken

In recreatiegebied Spaarnwoude zijn jaarlijks verschillende festivals en evenementen. Hier komen grote groepen mensen vanuit het hele land op af. We zijn blij met deze prachtige festivallocatie, maar hebben ook oog voor de omwonenden en de overlast die de evenementen kunnen veroorzaken. Wij willen het evenementenaanbod behouden, maar niet verder uitbreiden. Er moeten ook voldoende mogelijkheden blijven voor kleinschalige recreatiemogelijkheden zoals fietsen en wandelen en te genieten van de natuur. Zowel in Spaarnwoude als daarbuiten.