PvdA Velsen wil een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor ondernemers!

20 februari 2022

Een eigen zaak, personeel in dienst en keer op keer de deuren sluiten. Het was de afgelopen twee jaar met regelmaat realiteit voor ondernemers. Ook in Velsen. Maar wij zien de veerkracht van de Velsense ondernemers en dat stemt hoopvol. Velsen is een plek waar ondernemers ruimte en mogelijkheden zien en krijgen. Lokale ondernemers zijn belangrijk voor de gemeente, omdat zij lokale werkgelegenheid creëren voor Velsenaren.

Velsen maakt onderdeel uit van de IJmond, een gebied met een grote en innovatieve maakindustrie en daarmee een grote vraag naar werknemers. Ook de aantrekkende economie en de nieuwe milieuberoepen binnen de energietransitie bieden kansen. Door samen te werken met ondernemers, onderwijsinstellingen en het UWV wil PvdA Velsen ervoor zorgen dat er voor iedereen een plek is op de arbeidsmarkt. Daarnaast willen wij het mogelijk maken dat jonge starters en ondernemers een plekje vinden in Velsen door het creëren van een aantrekkelijk vestigingsklimaat.

Samen met onderwijs en ondernemers is het nu zaak om ongezien talent dat langs de zijlijn van de arbeidsmarkt staat, de kans te geven zich te ontwikkelen. Daarbij gaat het om het aanbieden van (om)scholing, trainen in werknemersvaardigheden en inzetten op kwaliteiten.

Samenwerking met het onderwijs is daarvoor essentieel. De gemeente kan ook bijdragen door het aanbieden en organiseren van stageplekken bij de gemeente zelf. Zo biedt Velsen een plek voor iedereen die de handen uit de mouwen wil steken.