PvdA Velsen bezorgd over woonomstandigheden tijdens renovatie in Santpoort-Zuid

29 april 2022

PvdA Velsen maakt zicht zorgen over de woonomstandigheden tijdens de renovatie van de sociale huurwoningen op het Van den Bergh Eysingaplantsoen in Santpoort-Zuid. Onika Pinkus, raadslid voor PvdA Velsen: “Onduidelijk is op basis van welke criteria bewoners recht kunnen hebben op vervangende woonruimte tijdens een renovatie. Daar moet verandering in komen. Wij zullen er bij de wethouder op aandringen om deze criteria samen met de woningcorporaties op te stellen.”

Bij de renovatie van de woningen van 50 vierkante meter op het Van den Bergh Eysingaplantsoen worden keuken, toilet en badkamer vernieuwd. Volgens Woningbedrijf Velsen is dit een renovatie waarbij de bewoners in de woning kunnen blijven wonen.

Gedurende de renovatie, die twee tot drie weken duurt, kunnen bewoners gebruik maken van sanitaire voorzieningen in twee modelwoningen. Onika Pinkus, raadslid PvdA Velsen, stelde hier onlangs raadsvragen vragen over. Pinkus: “Het is schandalig dat bewoners ruim twee weken geen gebruik kunnen maken van wc, douche, keuken en stromend water en veel stofoverlast hebben. Hier wonen gezinnen en ouderen die meer nabijheid van sanitaire voorzieningen en stromend water nodig hebben.”

Bij de start van de renovatiewerkzaamheden in maart was er slechts één modelwoning beschikbaar. Op klachten van bewoners werd niet gereageerd. Het Woningbedrijf Velsen heeft inmiddels toegegeven dat de communicatie bij de start van de renovatie niet goed verliep en dat klachten bleven liggen. Ook hebben zij inmiddels een tweede modelwoning beschikbaar gesteld voor sanitaire voorzieningen.

https://www.ijmuidercourant.nl/cnt/dmf20220428_69865436?utm_source=accounts.tnet.nl&utm_medium=referral&utm_content=/