Ook jongeren hebben recht op betaalbaar wonen

12 februari 2022

‘Ik betaal ruim €1500 in de maand voor een 3-kamerappartement.’ ‘Ik woon op mijn 30ste nog thuis, omdat ik geen betaalbare woonruimte kan vinden.’ ‘Ik ben door mijn huisbaas uit mijn studentenkamer gezet en moet nu noodgedwongen weer bij mijn ouders gaan wonen.’

Deze geluiden zijn niet fictief maar echt. Ook onze kinderen hebben hiermee te maken. Het is voor iedereen lastig om op de huidige woningmarkt een passende woonplek te vinden en dus ook voor jongeren. Jongeren die er echt aan toe zijn om uit te vliegen en het ouderlijk huis te verlaten.

De PvdA-Velsen strijdt voor goede en betaalbare woningen voor iedereen.’ Je hebt pas echt vakantie gehad als je weer thuiskomt en je jas aan de kapstok hangt’. Dat thuis gun je iedereen in Velsen: jong, oud, arm, rijk, gezinnen en alleenstaanden.

Daarom zetten wij in op creatieve oplossingen om én betaalbaar én op korte termijn meer betaalbare woningen voor jongeren te realiseren. Dat kan door anders te bouwen zoals flexwoningen die snel gebouwd kunnen worden en ook niet zo groot hoeven te zijn voor startende jongeren.

Of, naar voorbeeld van Zaanstad, waar jongeren een huis kopen en de gemeente de grond. Ook Rotterdam heeft voorbeelden van bouwen en verkopen van betaalbare studios. Deze 1-kamerwoningen zijn zeer geschikt voor starters op de woningmarkt.

Ook jongeren verdienen een thuis in Velsen!