Wie is: Martijn Mewe?

5 februari 2018

In de komende weken presenteren we de kandidaat-raadsleden. Hierbij een interview met onze kandidaat #3: Martijn Mewe

Wie ben je?

“Mijn naam is Martijn Mewe (44 jaar), kandidaat #3 op de PvdA lijst in Velsen. Samen met mijn vrouw Marieke en onze twee jongens Isaac en Job wonen we met veel plezier in Driehuis. Ik heb een eigen bureau op het gebied van beleidsadvies en projectmanagement. Van daaruit ben ik in de afgelopen jaren actief (geweest) voor oa. het Havenfestival, RTV Seaport, OV IJmond en de Winkelstichting Plein 1945. Tevens was ik enkele jaren directeur van Bibliotheek Velsen. In mijn vrije tijd wandel en fiets ik graag door onze prachtige gemeente en aangrenzende natuurgebieden. Tot slot ben ik vrijwilliger voor voetbalclub Velsen en de Jan Campertschool.”

Waarom ben je kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen? 

“Vanuit de rotsvaste, sociaaldemocratische waarden als bestaanszekerheid, verheffing en binding wil ik politiek bedrijven. Ruimte bieden aan inwoners en ondernemers waar dat kan, kortom zeggenschap geven. Maar ook: zorgen dat we als lokale overheid een goed sociaal vangnet hebben.”

Wat zijn je ambities voor de komende periode? 

“Ik wil gaan voor:

  • veilige en leefbare wijken
  • duurzame en betaalbare huurwoningen in alle kernen van Velsen
  • meer zeggenschap over de leefomgeving voor onze inwoners
  • in stand houden van betaalbare sport- en cultuurvoorzieningen
  • ruimte om te ondernemen en daarmee zinvolle banen creëren”

Wat wil je graag nog met inwoners van Velsen delen?

“Velsen is een prachtige gemeente om in te wonen, werken en recreëren. Samen met de bewoners, ondernemers, PvdA-collega’s en andere raadsleden wil ik daar in de komende jaren graag mijn steentje aan bijdragen. Ik ben te bereiken via martijn.mewe@pvdavelsen.nl.”