Gezonde buurten door sporten in de buitenlucht

28 januari 2022

‘Kunnen er op het Oranjeveldje niet een paar trimtoestellen worden geplaatst? Dan heb je meteen ook een mooie ontmoetingsplek gemaakt’, aldus een inwoner van Santpoort-Zuid. Op diverse plekken in de gemeente zijn dergelijke beweegtoestellen al geplaatst. Zo zie je bijvoorbeeld bij de Dwarsligger dagelijks wijkbewoners sporten.

De PvdA Velsen gaat voor openbare ruimte die mogelijkheden biedt om op een laagdrempelige manier te bewegen en mensen te ontmoeten. Daarvoor zijn speelplekken voor kinderen nodig maar ook beweegruimte voor volwassenen en ouderen. Niet alleen in coronatijd, maar zeker ook daarna, is bewegen en ontmoeting in de buitenruimte belangrijk voor een gezond leefklimaat.

De beweegtoestellen hebben een preventieve werking en stimuleren gezond leven. De gemeente heeft hierin een belangrijke rol. Naar buiten gaan, in gesprek zijn met buurtgenoten en een leuk aanbod van laagdrempelige sportoefeningen in de openbare ruimte. Dicht bij de inwoners. Dit maakt een wijk aantrekkelijk en levendig.