20 februari 2017

Debat over het (V)MBO onderwijs en groep 8 van het basisonderwijs.

Komend voorjaar zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Voor de PvdA is een belangrijk thema het onderwijs. De PvdA heeft het mogelijk gemaakt dat MBO-leerlingen nu ook een OV-kaart krijgen. De PvdA in de IJmond maakt zich hard voor het (V)MBO onderwijs in de regio.

In aanloop naar de verkiezingen organiseert de PvdA Velsen in samenwerking met de overige PvdA IJmond afdelingen een debat over het (V)MBO onderwijs en groep 8 van het basisonderwijs. Dit debat gaat over de vraagstukken en knelpunten waar u als docent, leerling of ouder mee te maken kan krijgen.

Deelnemers aan dit debat zijn Loes Ypma (Tweede kamerlid PvdA, woordvoerder onderwijs), Nelie Groen (directeur Technische College Velsen, Maritiem College Velsen en Tender College), Egbert Wilmink (OV IJmond, oprichter PET IJmond), Ruud Porck (Senior Adviseur Beroepsonderwijs) en Marianne Poen (fractievoorzitter PvdA Velsen).Aan de hand van een aantal stellingen zal gespreksleider Bernard Wittenberg het panel, maar ook zeker het publiek, uitnodigen op de stellingen te reageren. Het debat zal ongetwijfeld ingaan op de vraagstukken en knelpunten waarmee het onderwijs dagelijks te maken heeft.

Lokatie: Witte Theater, Kanaalstraat 257 IJmuiden

Datum/tijd:  25 februari

inloop 15.00 uur aanvang 15.30