De dag van de dakloze

11 oktober 2021
Vandaag is het 10 oktober: de dag van de dakloze. Ook in Velsen hebben we mensen zonder huis. Een deel van hen verblijft op opvanglocaties in Haarlem of Beverwijk.
Afgelopen donderdag bracht Marijke Gemser namens de PvdA Velsen een bezoek aan de opvanglocatie van het RIBW in Beverwijk. Hier wonen 11 mensen tussen de 23 en 70 jaar voor in principe maximaal een half jaar. Hierna stromen zij meestal door naar een kanswoning. Daar worden zij nog minimaal 2 jaar ambulant begeleid door het RIBW.
Helaas is ook hier de krapte op de woningmarkt te merken. Een van de bewoners verblijft hierdoor al bijna 2 jaar op locatie Beverwijk.
De medewerkers in Beverwijk spreken vol passie over hun werk. Zij zijn van 9-17u op locatie en werken aan een stukje diagnosticering, het aanpakken van schuldenproblematiek en het zoeken naar een vaste woon- of verblijfplaats voor de cliënten. Ook gaan zij mee naar afspraken en bieden zij een stukje ambulante zorg aan mensen die al doorgestroomd zijn naar een kanswoning.
De huishoudelijke taken voeren de bewoners zelf uit. Doel is immers doorstromen naar weer een zelfstandig huishouden. In de avond en nacht is er een achterwacht beschikbaar. Bedankt RIBW K/AM IJmuiden voor jullie mooie werk!