Beschikbaar stellen budget Sportpark Schoonenberg

Door Ahmet Karateke op 10 december 2021
Donderdagavond 9 december spraken wij in de sessies ook over het beschikbaar stellen van het budget (ruim 1 miljoen) voor de ontwikkeling van Sportpark Schoonenberg.

We vinden het als PvdA Velsen belangrijk om de verenigingen niet langer te laten wachten op de herontwikkeling van het gebied. Als PvdA hebben we eerder dit jaar raadsvragen gesteld over de voortgang van de herontwikkeling. In november hebben we een raadsbrede motie aangenomen, zodat in ieder geval het kunstgras voetbalveld in de zomer 2022 wordt gerealiseerd.

Het totale gebied rondom sportpark Schoonenberg is verdeeld in 3 deelgebieden. Donderdagavond werd ingegaan op het voorstel dat op tafel ligt voor deelgebied 2. Wij vinden het positief dat deze plannen op korte termijn opgepakt kunnen worden. Het budget wat we hiervoor gereserveerd staat (€1.044.000), stellen we ter beschikking.

Wel hebben we een aantal vragen die we graag voorafgaand aan de investering beantwoord zien.
Wat gaat er in de toekomst met het clubhuis van DKV gebeuren? Dit is momenteel in gebruik door V.V. IJmuiden. Het clubhuis is nu nog in gebruik, maar zal met ontwikkeling van deelgebied 1 verdwijnen en daarmee zijn er nu geen onderhoudskosten.

De andere vraag die wij hadden ging over de herinrichting van het entreegebied. In het voorstel staat hier niets over, gaat dit om de fietsenstalling of het parkeerterrein? Wij vertrouwen erop dat tijdens de uitvoering geen stoplichten komen. Het antwoord van het college was duidelijk. Het moet nog bepaald worden, maar in de lijn der verwachting ligt dat er geen stoplichten komen.

Verder vinden wij het belangrijk dat het nieuwe tussenpad voor iedereen toegankelijk moet zijn. Er is bevestigd dat dit zo zal zijn. De lijn is helder en er wordt niet om nieuw of extra budget gevraagd, maar om het beschikbaar stellen en vrijmaken van de reserve die is bedoeld voor het
geven van een impuls aan de buitensport.

Heeft u vragen of punten die u wenst mee te geven voor deelgebied 1 en deelgebied 3 die later op de agenda terugkomen, stuur dan gerust een mail naar:
Volg ons via onze facebook pagina: Facebook PvdA Velsen
Ahmet Karateke

Ahmet Karateke

Wie ben je? “Ik ben Ahmet Karateke, bijna 42 jaar en woon mijn hele leven al in Velsen. Mijn middelbare schoolcarrière heb ik doorlopen op de Icthus College in IJmuiden en later vanwege de verhuizing in Driehuis.  Ben getrouwd en vader van twee dochters waarbij werk mijn passie is en verder houd ik van fietsen

Meer over Ahmet Karateke