1 september 2013, Paviljoen Noordzee, Kennemerstrand 178, IJmuiden | Paviljoen Noordzee, Kennemerstrand 178, IJmuiden

PvdA wil einde aan plastic vuil langs stranden

Vrijwilligers en raadsleden van de Partij van de Arbeid Velsen steken zondag 1 september de handen uit de mouwen om het strand van IJmuiden schoon te maken. Het initiatief is onderdeel van een grote schoonmaakactie door de partij langs de Nederlandse kust.

Met de actie wil PvdA Velsen aandacht vragen voor het vele plastic afval dat onze Noordzee bevuilt. Met de inzameling wil PvdA Velsen in kaart brengen waar het plastic vandaan komt, zodat de bron van de vervuiling beter kan worden aangepakt. Deze actie sluit aan op eerdere initiatieven van de PvdA Velsen, waaronder het aanpakken van het dumpen van afval door schepen in de haven van IJmuiden.

Belangstellenden zijn van harte welkom om mee te doen! Een ieder kan zich melden vanaf 12.30 u. bij Paviljoen Noordzee, Kennemerstrand 178 te IJmuiden. Tussen 13.00 en 15.00 uur gaan de vrijwilligers en raadsleden het strand van IJmuiden op. De lokale actie wordt afgesloten bij Paviljoen Noordzee.

Het strand van IJmuiden is met bus 82 bereikbaar en er is voldoende ruimte voor (betaald) parkeren.

Natuur- en milieuorganisaties Stichting de Noordzee en Plastic Soup Foundation steunen de actie van harte. Zij zetten zich respectievelijk in voor duurzaam gebruik van de Noordzee en het verminderen aan de verontreiniging van oceanen met plastic.

De schoonmaakactie krijgt een landelijk slot tijdens een bijeenkomst in Zandvoort bij strandtent Paal 69. Met een gevarieerd programma voor jong en oud. Daar zullen Tweede Kamerlid Manon Fokke en Europarlementariër Judith Merkies om 15.00 uur hun plannen ontvouwen om de vervuiling door plastic in zee in de toekomst tegen te gaan. Voor kinderen is daar een speciaal programma, zij gaan op pad met Bram Piraat van Strand Actief. Verder laten kunstenaars zien wat je kunt doen met plastic afval en is er live muziek. Iedereen is vanaf 15.00 uur van harte welkom. Vanaf 15:00 uur tot 19:00 uur rijdt er een pendelbus tussen Zandvoort Station en Strandtent Paal 69.