Meedoen

Tot en met 21 maart 2018 voert PvdA Velsen campagne. We trekken de wijken van Velsen in en gaan de straten op. Samen gaan we werken aan een mooie verkiezingsuitslag, een resultaat waar we trots op kunnen zijn. Hierbij kunnen we jouw hulp gebruiken. Hieronder vind je een overzicht van de grote en kleine taken die je in de campagne kunt vervullen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen taken op zich kan nemen die bij hem of haar passen. Neem dus gerust contact met het bestuur op als je door wilt praten over wat je precies kunt doen, dan zoeken we iets dat jou op het lijf geschreven is. Je wordt met open armen ontvangen!

  • Zie je iets dat je aanspreekt?
  • Wil je meer informatie over actief worden?
  • Wil je iets doen dat niet ons overzicht staat?
  • Wil je liever eerst met iemand van het campagneteam kennis maken?

Laat het dan nú aan weten via info@pvdavelsen.nl.

Wat jij kunt doen op een rij

Ik volg de online campagne
Volg ons op Twitter @PvdAVelsen en retweet onze berichten. Like onze Facebookpagina en deel onze berichten. Zo ben je altijd op de hoogte van onze activiteiten.

Ik doe mee met PvdA in de buurt
Je bent enthousiast en houdt ervan om een praatje te maken. Je kunt vooral goed luisteren. Je inventariseert wat mensen vinden van hun buurt en wat de politiek zou moeten veranderen. Je bent een belangrijke schakel in de campagne omdat we de verbinding maken met de inwoners.

Ik help mee in het vinden en binden van vrijwilligers
Jouw rol is het enthousiasmeren van nieuwe vrijwilligers en een leuke en passende taak voor hen zoeken. Want het voeren van campagne valt of staat met het hebben van voldoende en enthousiaste vrijwilligers. Canvassen, flyeren, meehelpen bijeenkomsten te organiseren. Overal zijn vrijwilligers welkom. Je kunt goed plannen, bent goed in het enthousiasmeren van anderen en je plaatst vrijwilligers op de juiste plek.

Ik maak foto’s of video’s
Je bent fotograaf of handig met je videocamera. Je bent aanwezig bij verschillende campagneactiviteiten of gaat mee met onze kandidaten. Je legt de activiteiten vast op foto of video voor onze website en social media. Je hebt gevoel voor de juiste sfeer en beeld. Je beschikt over eigen apparatuur en werkt zelfstandig.

Ik deel flyers uit in de buurt
Je gaat huis aan huis om ons verkiezingsmagazine en flyers te verspreiden. Dat kan gemakkelijk in je eigen buurt, maar als het mogelijk is, doe je dit ook in andere buurten die voor onze campagne belangrijk zijn.

Ik ben een manusje van alles en ben breed inzetbaar
Jij bent overal voor in. Of het nu gaat om flyeren, organiseren of online campagne voeren, jij bent ons manusje van alles. Ook in de laatste dagen van de campagne doe je mee met de speciale ‘laatste dag acties’. Jij bent multi-inzetbaar, niets is jou te gek.

Ik hang PvdA-posters op
De verkiezingen komen er aan en dat betekent onder meer: posters plakken. Ken jij mooie locaties om posters te plakken of op te hangen, dan kunnen wij die posters aanleveren. Misschien wel voor je eigen raam?

Ik help mee met het organiseren van activiteiten
Je bent een kei in het organiseren en bewaken van de wijkacties, je bent een planner en uitvoerder. En je laat niets aan het toeval over. In deze functie help je om verschillende activiteiten, bijeenkomsten en PvdA in de buurt te plannen, uit te voeren en je zorgt ervoor dat na elke actie er een opvolging plaatsvindt.

Ik ga online campagne voeren
Twitter, Facebook, Instagram… als het sociale media heet en wij er in de lokale campagne iets mee kunnen, is het jouw taak om er iets moois van te maken. Onze kiezers zijn ook online, dus meer Rood op het internet. Jij voert op jouw sociale media een succesvolle onlinecampagne voor ons.

Ik vraag mensen in mijn netwerk om PvdA te stemmen
Je hebt een groot netwerk in Velsen en kent dus veel Velsenaren. Je bent bereidt om de mensen die je kent op te roepen om PvdA te stemmen, of hen te vragen zich in te zetten voor activiteiten van de PvdA. Mede door jouw netwerk kunnen we een grote groep kiezers direct bereiken.

Ik volg het nieuws over de PvdA in de media
Je bent een nieuwsfreak en geen nieuwtje gaat aan jou voorbij. Jij houdt het campagneteam op de hoogte van alles wat er in de media verschijnt over de PvdA.

Ik heb geen tijd, maar kan wel wat geld missen
Je weet dat het veel geld kost om een campagne te voeren, denk maar eens aan al die rozen die we uitdelen. Je weet ook dat wij als lokale afdeling niet al te veel geld hebben. Je draagt daarom graag bij aan de campagne door een extra financiële donatie te doen aan de afdeling. Eenmalig of elke maand. Alle beetjes helpen. U kunt uw gift overmaken op: NL52RABO0139167056 ten name van PvdA afdeling Velsen. Meer informatie is bij de penningmeester te verkrijgen.