Anneke van Wijngaarden

Penningmeester
Anneke van Wijngaarden

Over Anneke van Wijngaarden

06-37477824annekevw@xs4all.nl

Ik ben Anneke van Wijngaarden, woon in het mooie Santpoort-Zuid met man Marcus en onze dochters Charlotte en Frederique. Acht jaar geleden kwam ik voor de PvdA Velsen in de raad, waar ik woordvoerder was voor groen, milieu, cultuur en recreatie. Een heel leuke tijd! Toen Marcus werd gevraagd om voor zijn werk naar het Verenigd Koninkrijk te gaan, ben ik met het raadswerk gestopt en zijn we met het gezin naar Wales gegaan. Ineens was ik daar een onbekende zonder netwerk in een vreemd land. Een mooi land, gekenmerkt door de industiriele revolutie, met veel kenmerken van armoede, maar ook van een enorme sociale betrokkenheid. Na een tijdje heb ik een baan gevonden bij de Environment Agency, vergelijkbaar met een combinatie van Rijkswaterstaat, provincie en milieudienst. De afgelopen tijd zelfs in Nederland in het nieuws geweest vanwege de enorme wateroverlast in het VK. Ongelooflijk vond ik het, toen ik er werkte, dat mensen het accepteren dat het gebied waar ze wonen kans maakt te worden overstroomd. In Nederland onbestaanbaar. Wat bleek: vooral een kwestie van (geen) geld. Maar ook: gebrekkige informatie en nauwelijks ruimtelijke ordening.

Inmiddels zijn we al weer ruim twee jaar terug in Santpoort-Zuid, ons vertrouwde plekje. Ik heb weer een interessante baan gevonden, nu als communicatie adviseur bij de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde. Ik maak me regelmatig druk om dingen, zoals toen de Ruine van Brederode ineens gesloten werd zonder perspectief op de toekomst. Daarom heb ik me aangesloten bij Te Wapen voor Brederode, met het resultaat dat de Ruine in ieder geval voor twee jaar weer is open gegaan.

Waarom PvdA:

Ik zet me in voor de meest kwetsbaren in de samenleving, vandaar dat de PvdA voor mij een logische keuze is. Een sociaal vangnet voor degenen die dat nodig is, is voor mij een kwestie van beschaving.

Bloemendaalsesrtaatweg 5-b

2082 GA Santpoort-Zuid