Wethouder

Marianne Steijn

Zorg en Welzijn, Openbare ruimte, Groen en Zorgtransitie

Wie ben je?

“Ik ben Marianne Steijn. 63 jaar en woon sinds 1995 in Velserbroek. Van mijn 4de tot mijn 18de heb ik in Velsen-Noord gewoond en mijn middelbare schoolcarrière heb ik doorlopen in IJmuiden op de Prof. Mr. S. Vissering Havo/VWO scholengemeenschap.

Vanaf 1997 ben ik actief voor de PvdA-Velsen, waarvan 10 jaar als raadslid en de afgelopen 4 jaar als wethouder.

Alweer 5 jaar getrouwd met Karel Ockeloen. Samen hebben we 5 kinderen en 3 kleinkinderen. Variërend in de leeftijd van 2 tot 42 jaar. En ik heb een moeder van 85 jaar. Je kan wel stellen dat ik met zoveel generaties in de familie midden in de samenleving sta. Met name de kleinkinderen houden mij jong van geest. Verder ben ik leergierig, nieuwsgierig, vasthoudend en enthousiast.”

Waarom ben je kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen? 

“Ik wil mij inzetten voor een sociaal Velsen waarin voor iedereen een plekje is. Met een hoofd en een hart vol levenservaringen en een koffer vol wijsheden, vooral opgedaan bij mijn opleiding als docent omgangskunde, mijn ervaringen als docent op het MBO en mijn politieke ervaringen, denk ik een bijdrage te kunnen leveren aan een sociaal Velsen.”

Wat zijn je ambities voor de komende periode? 

  • Mijn ambities komen voort uit de kernwaarden van de PvdA die ik van harte onderschrijf:
  • Iedereen een betaalbaar dak boven zijn hoofd en een fatsoenlijk inkomen
  • Iedereen de kans op een leven-lang ontwikkelen
  • Voor iedereen een plekje op de arbeidsmarkt of een fatsoenlijk vangnet
  • Alleen door samenwerken kan je sterk worden
  • Een leefbare samenleving bouw je met alle inwoners

Dit alles maakt dat ik me wil inzetten voor een sterke positie van de PvdA in Velsen zodat we kunnen zeggen: ‘ In Velsen is het goed leven voor iedereen’.

Wat wil je graag nog met inwoners van Velsen delen?

“Wat ik graag wil delen met inwoners van Velsen is mijn e-mailadres ([email protected]) zodat we met elkaar in contact kunnen komen want alleen als er contact is kunnen we bouwen aan een Velsen waar iedereen zich gehoord en gezien voelt.”