Wethouder

Marianne Steijn

Zorg en Welzijn, Onderwijs, Werk en Inkomen

Wie ben je?

“Ik ben Marianne Steijn, 59 jaar oud en trotse moeder van 3 volwassen zonen. Als docent omgangskunde sta ik 3 dagen in de week voor de klas in het mbo. Sinds oktober 2016 ben ik getrouwd met Karel Ockeloen. We wonen in Velserbroek en hebben daar een heerlijk thuis gemaakt waar we hopelijk nog heel lang van en met elkaar kunnen genieten.

Het overlijden van mijn eerste man in 2004 heeft mij doen inzien dat het leven niet stuurbaar is. Hoe mooi het ook is om verwachtingen te hebben, plannen te maken en een doel na te streven; het leven kan je op onverwachte momenten uit balans brengen en ik heb ervaren dat het dan de kunst is om je verwachtingen, plannen en doelen zo om te buigen dat je een nieuwe, andere, vorm van geluk kunt nastreven.

Het heeft mij sterk gemaakt en het vertrouwen gegeven dat elke situatie, hoe moeilijk ook, uiteindelijk ook iets goeds oplevert. Ik sta positief in het leven en kan genieten van de kinderen, de natuur, lekker eten en fijn gezelschap.”

 

Waarom ben je kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen? 

“Ik ben van 2000 tot 2011 raadslid voor de PvdA geweest in Velsen. Een zware nieroperatie met een lange nasleep heeft ervoor gezorgd dat ik in 2011 helaas moest stoppen met het raadswerk. Maar de politiek is nooit uit mijn hart verdwenen en ik ben dan ook heel blij dat ik nu weer volop mee kan draaien in de Velsense politiek!

Mijn voornaamste drijfveer om de politiek in te gaan stamt uit 1995. Toen kwam ik, met mijn gezin, in Velserbroek wonen en ons eerste contact met de buurt was gebaseerd op onvrede over de komst van een jongerenplek in onze straat. De mensen waren boos en hadden geen enkel vertrouwen in de politiek. Het riep bij mij een gevoel van nieuwsgierigheid op: hoe werkt dat dan in lokale politiek? Is dat niet bij uitstek een vorm van politiek waarbij je samen met de inwoners optrekt ? Hoe kan het dat alle mensen in mijn straat boos zijn en er vanuit gaan dat ze “een oor wordt aangenaaid”? Kortom: hoe is die diepe kloof ontstaan?

Mijn nieuwsgierigheid bracht mij naar de fractie van de PvdA en daar werd ik gegrepen door het “politieke virus”. Ik ontdekte dat, in ieder geval bij mijn partij, er hard gewerkt werd om juist wel goed naar inwoners te luisteren maar dat het in de communicatie tussen inwoners en politieke bestuurders nog aan heel veel schort. Daar lag en ligt mijn drijfveer: mensen met elkaar verbinden; in gesprek gaan met elkaar; weten wat een ieder bezighoudt, mogelijkheden ontdekken, duidelijk maken wat wel en niet kan en waarom.”

 

Wat zijn je ambities voor de komende periode? 

“Nog steeds is mijn ambitie om de kloof tussen inwoners en politiek te overbruggen en er is zoveel meer bijgekomen:

Mij inzetten voor een eerlijk woonbeleid zodat mensen zeker kunnen zijn van een betaalbaar huis.

Mogelijkheden zoeken om het leraren tekort aan te pakken zodat kinderen zeker kunnen zijn van een goede juf of meester voor de klas.

Zorg eerlijk verdelen zodat ouderen zeker kunnen zijn van goede thuiszorg.

Oog en oor hebben voor iedereen die het even niet meer redt zodat zij zeker kunnen zijn van goede opvang.
Ik beloof geen gouden bergen; ik beloof mij in te zetten voor het recht op bestaanszekerheid voor iedereen in Velsen.

 

Wat wil je graag nog met inwoners van Velsen delen?

“Wat ik graag wil delen met inwoners van Velsen is mijn e-mailadres (mariannepvda@ziggo.nl) zodat we met elkaar in contact kunnen komen want alleen als er contact is kunnen we bouwen aan een Velsen waar iedereen zich gehoord en gezien voelt.”