Sociaal Velsen – sociaal krediet

Door Ahmet Karateke op 25 januari 2017

Een sociaal krediet is een lening die de gemeente geeft om noodzakelijke gebruiksgoederen te kunnen kopen of – vaak meerdere – schuldeisers tevreden te kunnen stellen. Mensen die door banken –  omdat ze al schulden en een BKR-registratie hebben – geweigerd worden krijgen zo weer lucht.  De grote steden lenen jaarlijks samen aan duizenden inwoners geld via zo’n sociaal krediet. Ook de gemeente Velsen verstrekt deze leningen.

In perspublicaties viel ons op dat de gemeente Den Haag hiervoor rente berekent van liefst 11,5%. Profijtelijk in een tijd waarin de rentestand al geruime tijd laag is. Als PvdA gaan wij er van uit dat een gemeente niet uit is op financieel voordeel, en zeker niet ten laste van inwoners die het toch al niet breed hebben, maar juist op maatschappelijk voordeel. Den Haag wil het tarief nu gaan verlagen naar 2,5%.

Velsen doet dit beter. Voor een sociaal krediet wordt geen rente doorberekend en er is drie jaar de tijd om een lening af te lossen. Verblijfsgerechtigden die alles achter moesten laten en nu een woning in moeten richten, inwoners die gemotiveerd zijn om hun schulden te af te lossen of die dringend een nieuwe wasmachine nodig hebben, zij zijn goed af wanneer ze in Velsen wonen. En dat willen ook zo houden.

We kunnen trots zijn op onze bestuurders die deze regeling zo vorm hebben gegeven.

Meer informatie kan u vinden op onderstaande link

Financiele hulp bij een laag inkomen

Ahmet Karateke

Ahmet Karateke

Wie ben je? “Ik ben Ahmet Karateke, bijna 42 jaar en woon mijn hele leven al in Velsen. Mijn middelbare schoolcarrière heb ik doorlopen op de Icthus College in IJmuiden en later vanwege de verhuizing in Driehuis.  Ben getrouwd en vader van twee dochters waarbij werk mijn passie is en verder houd ik van fietsen

Meer over Ahmet Karateke