Reactie op Jaarrekening 2018 – gemeente Velsen

Door Ahmet Karateke op 12 juni 2019

Voor het eerst in jaren kregen we de jaarrekening tijdig.
Wij danken het college en de betrokken ambtenaren voor het stuk. Het gemeentelijk huishoudboekje blijft redelijk op orde.

Tekort maar tegelijkertijd overschot

Al jaren sturen we als raad aan op een gezond financieel beleid, een meerjarig sluitende begroting is hier onderdeel van.

Ondanks het tekort hebben we financiële meevallers. Zo zijn er bijvoorbeeld enkele incidentele meevallers, doordat plannen later starten, om economische redenen en vertragingen van rijkswege. Over all sluit de jaarrekening daardoor zeer positief met een positief saldo, waarvan 2 miljoen naar de Algemene Reserve toe zal gaan ( de huishoudpot van de gemeente).

Accountantsverklaring op tijd!

De PvdA Velsen heeft keer op keer gehamerd op een tijdige verklaring van de account, en is dan ook tevreden dat het dit jaar is gelukt. In de afgelopen jaren ontvingen we de jaarrekening en bijbehorende stukken vaak laat, wat niet ten goede kwam van het proces.

Dit kwam deels door het uitblijven van gelden vanuit de jeugdzorg, waardoor de accountant alleen een verklaring met beperking kon afgeven. Dit jaar hebben we voor het eerst een goedgekeurde verklaring van de accountant ontvangen doordat er minder van dergelijke onzekerheden waren.

Daarnaast willen we graag stilstaan bij de verbeterslagen door het ambtelijke apparaat. Samen met de financiële afdeling van de gemeente Velsen is er hard gewerkt om het proces van planning en control cycli te optimaliseren.

Tevreden over verbeteringen

Alles afwegende is de PvdA Velsen tevreden over de doorgevoerde verbeteringen, de PvdA fractie kan dan ook instemmen met de jaarrekening en voorgestelde keuzes en dankt de ambtenaren.

Ahmet Karateke – PvdA

https://velsen.begroting-2018.nl/assets/img/algemeen.a9a0dd64.jpg

Ahmet Karateke

Ahmet Karateke

Wie ben je? “Ik ben Ahmet Karateke, bijna 42 jaar en woon mijn hele leven al in Velsen. Mijn middelbare schoolcarrière heb ik doorlopen op de Icthus College in IJmuiden en later vanwege de verhuizing in Driehuis.  Ben getrouwd en vader van twee dochters waarbij werk mijn passie is en verder houd ik van fietsen

Meer over Ahmet Karateke