10 maart 2014

PvdA Velsen op campagne in IJmuiden

Met nog enkele dagen te gaan voor de gemeenteraadsverkiezingen is de PvdA Velsen op bezoek in IJmuiden op 15 maart. Kandidaat-raadsleden en andere PvdA-leden gaan graag met de kiezer in gesprek. Zij zullen duidelijk maken waar de PvdA Velsen zich de komende vier jaar op wil richten onder het motto “Samen investeren in Velsen”.
Zaken waar de PvdA zich sterk voor heeft gemaakt in de gemeenteraad zijn dagelijks zichtbaar voor IJmuidenaren. ‘Zo heeft de PvdA zich ingespannen om de kruising Raafstraat Orionweg veiliger te maken, hetgeen ook is gelukt’, aldus Ronald Vennik, lijsttrekker PvdA Velsenen wethouder. Maar ook de wateroverlast van de Planetenweg is verleden tijd. ‘De jaren lange deelname van het PvdA in het college komt ook goed tot uitdrukking in de standvastigheid, die nodig is om de herinrichting van het Gijzenvelt en Moerbergplantsoen tot een goed einde te brengen. Er is een prachtig resultaat behaald voor de bewoners van IJmuiden.’
Maar niet altijd alle zaken waar de PvdA aandacht voor vraagt zijn dagelijks zichtbaar. Een solide financieel huishoudboekje van de gemeente, zien we niet dagelijks op straat terug. Maar dit is wel belangrijk om verantwoorde keuzes te maken. Ook aandacht voor armoede onder kinderen en startersleningen voor inwoners met een smalle beurs zijn niet direct zichtbaar. Toch is het belangrijk dat deze inwoners een steuntje in de rug krijgen.
Is Vennik tevreden? ‘Ja, maar we leunen niet achter over, daarvoor is nog veel te doen. Er zijn bijvoorbeeld braakliggende stukken grond, waar woningbouw is bedacht, die vragen om aan te pakken. Om het winkelen in IJmuiden aantrekkelijker te maken is het noodzaak om het kwaliteitsplan IJmuiden Centrum uit te voeren.’ De ferryverbinding van IJmuiden naar Amsterdam is niet meer ondanks keer op keer actie vanuit de PvdA Velsen. ‘Maar met onze PvdA collega’s in de provincie maken we ons sterk voor een terugkeer’, aldus een strijdbare Vennik.
Uiteraard richt PvdA Velsen zich niet alleen op IJmuiden. Tijdens de verkiezingscampagne heeft de PvdA Velsen met een grote groep vrijwilligers de verschillende wijken bezocht. Ronald Vennik ‘De gemeentefinanciën zijn op orde. Dat is iets waar de PvdA Velsen de afgelopen jaren enorm op heeft ingezet. Die lijn willen we graag met een sterke fractie voorzetten. Dat kunnen we niet alleen bereiken. Daarom is ons motto Samen investeren in Velsen’.
Vennik: ‘Het volledige verkiezingsprogramma staat op onze website www.velsen.pvda.nl. In de campagne gebruiken we natuurlijk de sociale media dus volg ons op facebook of twitter. Wij rekenen graag op uw steun en stem. Samen investeren we in Velsen!’