Nieuwe voet-fietstunnel Velsertraverse dient sociaal veilig zijn!

Door Ahmet Karateke op 7 oktober 2019

In emotioneel vol beladen inwoners bijeenkomst in kantine rooswijk met ruim 200 inwoners, was namens de PvdA Velsen dhr. Karateke aanwezig. De felheid van de inwoners was zichtbaar en voelbaar, ontstaan door het besluit van Wethouder Velsen, Wethouder Beverwijk en gedeputeerde zonder participatie.

In het besluit zou de gelijkvloerse oversteek sluiten, waar inwoners hun vraagtekens bij zetten. Ook de PvdA had hier zijn vraagtekens bij en voor mij stond voorop dat het aan beide uiteinden van de nieuwe voet-fietstunnel dienen sociaal veilig zijn!

Lees hieronder het artikel uit de Jutter:

“De velsense Raadslid Ahmet Karateke van de PvdA Velsen maakt zich zorgen over de veiligheid van de nieuwe voet-fietstunnel onder de Velsertraverse in Velsen Noord, met een verbinding naar station Beverwijk. Waarbij de huidige gelijkvloerse oversteek moet verdwijnen.

Hoe onveilig is deze tunnel eigenlijk ‘die nog geen naam heeft’?
Het moet zoals raadslid Ahmet Karateke zegt niet blijven bij het luisteren naar inwoners, we moeten samen naar een veiliger situatie toewerken ook als we een snellere fietsroute willen.

Daarbij geldt voor mij dat veiligheid vooropstaat, het moet voor alle passanten, van voetgangers, wandelaars tot fietsers  aan beide kanten van de tunnel sociaal veilig zijn en blijven.

Op dit moment hebben veel passanten hun twijfels over de tunnel. Enerzijds zien ze er het nut nog niet van in. “Waarom hier een tunnel?” Anderzijds is het tunneltje sociaal onveilig, dat is de conclusie van dhr. Karateke na gesprekken met passanten.”

Her ontwikkel eerst het gebied met grondeigenaren NS en Prorail

Dhr. Karateke van PvdA Velsen geeft verder aan dat het vrij logisch is dat heel veel passanten (inwoners) de oude vertrouwde gelijkvloerse oversteek niet willen loslaten, het gaat om “het gevoel van veiligheid”.  Hij stelt dat er juist meer druk moet komen op de gebiedsontwikkeling rondom de tunnel,  de grondeigenaren en gemeenten aan de slag moeten zodat het sociaal veilig wordt.  Want nu zou je via de voet-fietstunnel uitkomen op ‘een nog te ontwikkelen’ gedeelte aankomen in Beverwijk, dit is onwenselijk!

 

 

Met vriendelijke groet,

Ahmet Karateke

Ahmet Karateke

Ahmet Karateke

Wie ben je? “Ik ben Ahmet Karateke, bijna 42 jaar en woon mijn hele leven al in Velsen. Mijn middelbare schoolcarrière heb ik doorlopen op de Icthus College in IJmuiden en later vanwege de verhuizing in Driehuis.  Ben getrouwd en vader van twee dochters waarbij werk mijn passie is en verder houd ik van fietsen

Meer over Ahmet Karateke

Waar ben je naar op zoek?