Door op 26 mei 2015

“It takes a village to raise a child”

“It takes a village to raise a child”

Het CLB ging op de “Van Waarde Expeditie” in de Kop van Noord Holland over Passend Onderwijs. We bezochten in Den Helder een school voor VO waar ’s ochtends de zorg in het basisonderwijs het onderwerp was. Daarbij sloten mensen van het Samenwerkingsverband en allerlei andere organisaties aan die met die doelgroep professioneel te maken hebben. ’s Middags was daar het voortgezet onderwijs aan bod. Vervolgens reisden we naar Schagen waar we te gast waren bij het Clusius voor MBO. Ook daar met alle betrokkenen gesproken over de knelpunten, maar ook over goed lopende zaken. Zie het artikel.

Ik heb de hele dag meegelopen. Tegen 5 uur reden we richting Alkmaar waar de dag voor alle deelnemende PvdA raadsleden afgesloten zou worden. Ook arriveerden sommige wethouders, waaronder ook Ronald Vennik, om de evaluatie van die dag bij te wonen. Wat hebben we gehoord? Wat kan de landelijke PvdA daarmee, etc.

Komend uit het voormalig speciaal onderwijs was dit voor mij een prima mogelijkheid om bijgepraat te worden en hoop ik er mijn voordeel mee te doen in de fractie.