Wie is: Ahmet Karateke?

22 januari 2018

In de komende weken presenteren we de kandidaat-raadsleden. Hierbij een interview met onze kandidaat #4: Ahmet Karateke

 

Wie ben je?

“Mijn naam is Ahmet Karateke. Ik ben 38 jaar oud, getrouwd en woon samen met mijn vrouw en twee dochters. Al ruim 16 jaar werk ik met veel plezier in de ICT.

Al sinds mijn studententijd voel ik mij maatschappelijk betrokken. Ik was als vrijwilliger actief in buurthuizen en bij het Educatief Cultureel Centrum, met als missie het inzetten van jong talent naar een duurzaam levenspad. Als bestuurslid heb ik mijn bijdrage geleverd aan stichting ‘Samen leven en werken’ in Velsen. Vanuit mijn maatschappelijke betrokkenheid heb ik samen met anderen het Turks Nederlands Professioneel Netwerk opgericht, waar we kennis en ervaring delen. En verder ben ik politiek actief en sinds 2014 lid van de gemeenteraad en lid van de rekenkamer.

Tijdens en na mijn studie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam in de richtingen Informatiekunde en Bedrijfskundige Informatica ben ik ruim 8 jaar werkzaam geweest in het bedrijfsleven. Mijn overstap naar de publieke sector ging dan ook gepaard met het feit dat ik dichter bij de samenleving wilde staan. Momenteel ben ik werkzaam voor de gemeente Amsterdam als Leveranciersmanager, waarin ik verantwoordelijk ben voor de resultaten van de ICT contracten binnen het Ruimtelijk en Economische domein.

Mijn werk is mijn passie en verder houd ik van fietsen en geniet ik van het leven met mijn familie en vrienden.”

Waarom ben je kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen?

“Als 38-jarige Velsenaar, die geboren en getogen is in IJmuiden en dagelijks te maken heeft met de zorgen en problemen van onze inwoners, ben ik sociaal, verbindend en kritisch, iemand die de mouwen opstrijkt en zich zal inzetten om problemen werkenderwijs op te lossen.

Dit kunnen we bereiken door als meetlat de sociaaldemocratische waarden te hanteren, waarin bestaanszekerheid en zeggenschap voor mij betekenen dat we de schouders eronder moeten blijven zetten om met elkaar een stap vooruit te komen. En dat wil ik doen bij een partij die naar mijn inzicht het dichtst bij de Velsenaren staat, de PvdA.”

Wat zijn je ambities voor de komende periode?

“Mijn ambities zijn:

· Kansen scheppen voor iedereen, waarin respectvolle omgangsvormen, goed onderwijs, culturele ontwikkeling maar ook sport centraal blijven.

· In stand houden dat kinderen mee kunnen blijven doen, met sport, de schoolreis, cultuur en verjaardagen.

· Duurzame samenleving, die veilig en leefbaar blijft, ook voor ouderen.

· Aandacht voor opleiding en werkervaring voor jongeren.

· Zeggenschap in de woonkernen en wijken ‘Right to Challenge’.”

Wat wil je graag nog met inwoners van Velsen delen?

“Velsen is een prachtige gemeente met zijn verschillende kernen waarin mensen – net als ik – trots zijn er te wonen, werken en te recreëren.“ Wel moeten we met elkaar de schouders eronder blijven zetten, want alleen door de handen ineen te slaan zorgen we ervoor dat onze jongeren een goede opleiding en zinvolle werkervaring krijgen. Dat ouderen mee kunnen blijven doen met de samenleving. Dat een ieder zich thuis en veilig voelt en waar we respect tonen voor elkaar. En met uw stem, wil ik mij hier wederom voor inzetten.

Nummer 4 op de PvdA Lijst, met een luisterend oor, betrokken en bereikbaar voor alle bewoners van Velsen: “voor de Velsenaren, tussen de Velsenaren.”

Hartelijke groeten,

drs. A. (Ahmet) Karateke

Raadslid gemeente Velsen

E: [email protected]

T: @ahmetkaratekid