Gooi je stem niet in het water, maar maak het verschil !

22 februari 2019

  • Asfalt of landschap?

  • Vervuilde lucht of welzijn en gezondheid?

  • Subsidie racebaan Zandvoort, Schiphol in zee? En nog veel meer !!

Allemaal keuzes DIE er toe doen en waar de provincie een mening over moet hebben dus       . . . . . moeten ZIJ kiezen

Provinciale Staten wordt bemenst door Politieke partijen. Geef straks je stem aan de partij die volgens jou de juiste keuzes maakt. 

Binnenkort valt
er belangrijke post op je deurmat: de oproep om te gaan stemmen voor de Provinciale Staten en Waterschappen op 20 maart 2019. 

Gooi jouw stempas niet weg, maar maak gebruik jouw democratische recht. Onze voorouders hebben er hard voor gevochten. Weet dat dat het algemene vrouwenkiesrecht pas een eeuw geleden werd toegestaan.

Wat maakt de provincie belangrijk voor jouw?

De provincie maakt keuzes over natuur en landschap, wonen, werken, voor wegen en openbaar vervoer. Daarnaast zijn er actuele onderwerpen die plotseling opdoemen die snel om een oplossing vragen zoals de grafietregens in onze IJmond,  kwesties zoals duurzaamheid en milieu, de A8-A9 verbinding. Moet dat allemaal en hoe?
Kies voor een partij waarmee jeje verbonden voelt

Waterschappen en de provincie dragen samen zorg voor ons water .

Niet teveel maar ook niet te weinig. Het moet schoon en veilig zijn. Bruggen en kanalen en dijken. Allemaal zaken die belangrijk zijn en onderhouden moeten worden waarbij geld een grote rol speelt dus keuzes gemaakt moeten worden.

Het is een omvangrijk probleem. Bijvoorbeeld de grondwaterstand in Noord-Holland. Er ligt 27.000 hectare veenweide in agrarisch veenweidegebieden nog eens 11.000 hectare natuurgrond.Een lage grondwaterstand is goed voor melkveehouders, maar een hogere stand behoudt het landschap en voorkomt het ontsnappen van CO2-gas door verdroging van het veen. Allemaal dilemma’s waarvoor gekozen moet worden

Het gaat om belangrijke politieke keuzes waarbij partijen vanuit hun principes, na discussie met hun leden, standpunten innemen. Meng je in dit debat met je stem!

Die stem geldt ook nog eens voor de samenstelling van de Eerste Kamer, gekozen door de leden van Provinciale Staten. Daarmee bepaal ook jij de speelruimte van het Kabinet Rutte III. 

Je stem maakt het verschil. Dus maak er gebruik van.