Door Ahmet Karateke op 10 oktober 2019

Geloof in onbeperkt meedoen – Driestroom

Namens PvdA Velsen was Ahmet Karateke op werkbezoek bij de Driestroom (Delta), een organisatie die gelooft in onbeperkt meedoen.

 

Meedoen op je eigen niveau, meedoen in je eigen tempo, waarin wonen, leren en werken samengaan binnen de woonvorm van de Driestroom. Na een toelichting en rondleiding door de begeleiders, mochten we van  in gesprek met (jong) volwassen inwoners, daaruit bleek dat persoonlijke groei in zekere zin bijdraagt aan alledaags geluk. In één woord ‘prachtig, prachtig dat jong volwassenen onbeperkt mee kunnen doen’!

De driestroom in IJmuiden is een woon voorziening:

✍ voor beschut en beschermd wonen
✍ voor (jong) volwassenen met zorg en ondersteuning
✍ voor (jong) volwassenen met gespecialiseerd begeleiding in oa autisme

Verder biedt de driestroom 24 uur begeleiding waarmee een veilige omgeving wordt gecreëerd voor (jong) volwassenen met autisme, waarin ze zich kunnen ontwikkelen. De uitdagingen blijven de wachtlijsten van (jong) volwassenen die een plek zoeken, doorstroom is en blijft moeizaam maar de wethouder en ik zullen dit zeker meenemen naar ons fractie.

Tot slot ‘het werkbezoek is georganiseerd om raadsleden, in het kader van de decentralisatie van de taken maatschappelijke opvang een beeld te geven over beschermd en beschut wonen’ met als gastvrouw wethouder Marianne Steijn.

#beschut wonen #driestroom #delta

 

Ahmet Karateke

Ahmet Karateke

Wie ben je? “Ik ben Ahmet Karateke, bijna 42 jaar en woon mijn hele leven al in Velsen. Mijn middelbare schoolcarrière heb ik doorlopen op de Icthus College in IJmuiden en later vanwege de verhuizing in Driehuis.  Ben getrouwd en vader van twee dochters waarbij werk mijn passie is en verder houd ik van fietsen

Meer over Ahmet Karateke