Blog wethouder Marianne Steijn: barre tijden

Door Marianne Steijn op 8 februari 2021

Hoe verleidelijk ook; ik ga niet schrijven over het zinloze en beschamende geweld dat op veel plekken in Nederland is losgebarsten. Geweld dat nergens op slaat. Dat echt over alle grenzen van het fatsoen gaan. Het helpt ons niet, het brengt ons alleen maar verder van ons doel af. Namelijk de strijd tegen het coronavirus winnen.

Doorgaan

Nee, liever schrijf ik over wat allemaal goed gaat in de samenleving. Zoals hoe hard er gewerkt wordt in de gemeentelijke organisatie om reguliere taken door te laten gaan. Om nog maar niet te spreken over alle bewonersinitiatieven om er met elkaar het beste van te maken. De activiteiten die welzijnsorganisaties organiseren voor de jeugd. De woonzorginstelling die te maken krijgt met een corona uitbraak en waar de verzorgenden zo hun best doen om alle bewoners te behoeden voor het virus. Dat heb ik op mijn netvlies staan: mensen schouder aan schouder voor goed initiatieven.

Ook het enthousiasme van alle organisaties die betrokken willen zijn bij de uitvoering van de armoedevisie. Met ruim 50 mensen in een Zoommeeting is daar vorige week het startschot aan gegeven. En hoe we ons stinkende best doen om alle gezinnen in Velsen die te maken hebben met de kinderopvangtoeslagaffaire te traceren en te ondersteunen. Of over de aansluiting bij het Jeugd Fonds Sport en Cultuur zodat alle kinderen in Velsen kunnen sporten en muziek maken.

Maar zit u op zo’n blog te wachten?

Zorgen

We hebben allemaal ons hoofd vol met zorgen over corona. Zorgen over de  combinatie van werk en gezin; zorgen over onze ouders die steeds meer geïsoleerd raken. Zorgen van jonge gezinnen die werk en thuisonderwijs moeten combineren. Niemand vindt de maatregelen die nu genomen zijn fijn. We worstelen daar allemaal op onze eigen manier mee. Maar het doel is duidelijk: corona de wereld uit!

En daarom schrijf ik alleen maar dat mijn hart bij alle mensen is die nu zorgen dat de orde gehandhaafd wordt, die al onze zieken verzorgen en die steun geven aan allen die het moeilijk hebben in deze tijd. Ze verdienen mijn en uw steun.

Meer heb ik niet te zeggen…..

 

—–

Deze blog maar ook andere zijn terug te vinden op de website van de gemeente Velsen:

Alle blogs van Marianne

Blog Barre tijden

Blog Statushouders met ambitie

 

 

Marianne Steijn

Marianne Steijn

Wie ben je? “Ik ben Marianne Steijn. 63 jaar en woon sinds 1995 in Velserbroek. Van mijn 4de tot mijn 18de heb ik in Velsen-Noord gewoond en mijn middelbare schoolcarrière heb ik doorlopen in IJmuiden op de Prof. Mr. S. Vissering Havo/VWO scholengemeenschap. Vanaf 1997 ben ik actief voor de PvdA-Velsen, waarvan 10 jaar als

Meer over Marianne Steijn