Ahmet Karateke

Ahmet Karateke2Ahmet Karateke  (1979) is geboren en getogen Velsenaar met Turkse roots, getrouwd en vader van een dochter. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als IT Projectmanager bij de Gemeente Amsterdam.

In 2006 ben ik afgestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam in de richtingen Informatiekunde en Bedrijfskundige Informatica.

Vanaf 2002 heb ik diverse functies vervuld in het bedrijfsleven. Omdat ik dichter bij de maatschappij wilde staan en mij nuttig wilde maken voor de samenleving, ben ik in 2010 gaan werken voor gemeente Amsterdam. Als IT Projectmanager houd ik me dagelijks bezig met complexe stadbrede ict projecten in nauwe samenwerking met de gemeenteraad. Bij deze projecten staat de dienstverlening richting de burgers centraal.

Sinds mijn studententijd ben ik al maatschappelijk betrokken. Tijdens mijn studententijd heb ik diverse nevenfuncties vervuld. Hierbij heb ik ruim 5 jaar begeleiding gegeven aan middelbare scholieren in buurthuizen in Velsen en in het Educatief en Cultureel centrum. Het leukste aan het vrijwilligerswerk was het contact met de leerlingen, de leerlingen te motiveren en te zien dat een  leerling na lang zwoegen de stof doorheeft. Dan zie je namelijk de glimlach en die sprankelende oogjes, dat geeft je een enorme voldoening. Verder ben ik bestuurslid geweest van stichting ‘samen leven en werken’ . Naast deze maatschappelijke betrokkenheid ben ik mede oprichter en penningmeester van een succesvol TDPN netwerk.

Mijn werk is mijn passie. Verder hou ik van fietsen en geniet ik van het leven met mijn familie en vrienden.

Motivatie:
Als geboren en getogen Velsenaar wil ik mijn mouwen opstrijken en mij inzetten om de zorgen en problemen van Velsen op te lossen. Hiervoor heb ik me  kandidaat gesteld op plaats 7.

Mijn motto is “Gemeente Velsen verdient Beter”.  Dit kunnen we bereiken door  de schouders eronder te blijven zetten, want alleen door de handen ineen te slaan zorgen we ervoor:

  • Dat onze jongeren een goede opleiding en zinvolle werkervaring kunnen krijgen;
  • Dat ouderen mee kunnen blijven doen met de samenleving;
  • Dat het culturele leven blijft bloeien;
  • Dat dynamische samenspel tussen haven, industrie en visserij blijft groeien;
  • Dat we een duurzame samenleving bouwen die leefbaar blijft.

Als we dit kunnen bereiken dan ben ik er van overtuigd dat een ieder zich meer thuis en veilig voelt en we een Mooier en Sterker Velsen kunnen neerzetten.

Met een luisterend oor wil ik dan ook toegankelijk zijn voor alle bewoners van Velsen, voor de Velsenaren, tussen de Velsenaren.

Hartelijke groeten,

drs. Ahmet Karateke
Lijst 2, Plaats 7
e-mail: ahmet.karateke@pvdavelsen.nl